Vakantietips: een fietsvakantie in Portugal

Vakantietips: een fietsvakantie in Portugal

Fietsen is gezond en uitstekend voor lichaam en geest. De beweging die je bij het fietsen uitoefent is goed voor je spieren en aangezien je veel frisse lucht en zuurstof inademt heeft het ook nog een super positief effect op je longen. Fietsen is geschikt voor iedereen en helpt bij stress. Maar natuurlijk is het grootste voordeel aan fietsen: het kan altijd en overal!

Waarom een fietsvakantie in Portugal zo speciaal is

Portugal met de fiets ontdekken is een unieke ervaring die niet iedereen even snel zal meemaken. Een ervaring om nooit te vergeten. Fietsen door de dorpjes en steden, langs de Atlantische Oceaan of langs bergen en dalen, allemaal een herinnering voor het leven. Portugal heeft een aangenaam klimaat waarin geen extreme temperatuurverschillen plaatsvinden. Verder schijnt in Portugal de zon het grootste gedeelte van het jaar. Wat is nou lekkerder dan fietsen met mooi weer? En juist daarom is Portugal hier het perfecte land voor. Verder beschikt Portugal over zeer verschillende landschappen op korte afstand van elkaar. 

Tips om je fiets mee te nemen naar een ver land

Wanneer je zo’n fietsvakantie boekt in Portugal en ernaar uitkijkt is het wel belangrijk dat de nodige zaken geregeld zijn. Het belangrijkste hiervan is dat je het aantal fietsen die mee moeten ook mee krijgt. Daarom is een fietsendrager een absolute must. Fietsendragers zijn er in alle maten en soorten. Ook zijn er heel wat verschillende merken. Als je de beschikbaarheid over een trekhaak hebt achter je auto is een fietsendrager op trekhaak de handigste oplossing. De montage is binnen mum van tijd geregeld en een fietsendrager op trekhaak is bovendien erg veilig. Wanneer je geen trekhaak hebt achter je auto is het mogelijk om een fietsendrager zonder trekhaak te kopen. Die kan je bevestigen op de achterklep van je auto.

Een fietsendrager voor 4 fietsen is natuurlijk helemaal ideaal. Zo kun je gemakkelijk op vakantie of gezinsuitje met 4 mensen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.