Veelvoorkomende redenen waarom mensen scheiden

Veelvoorkomende redenen waarom mensen scheiden

Het gebeurt helaas vaker dan je voor mogelijk had gehouden. Ongeveer 34% van de huwelijken eindigt in een scheiding. De redenen voor de scheiding kunnen erg uiteenlopen. Ondanks dat je achter de keuze staat om te scheiden, is het erg verdrietig als je tot deze conclusie moet komen. Wat zijn nou de meest voorkomende redenen om te gaan scheiden?

Goede communicatie

In een goede relatie is de juiste communicatie essentieel. Als partners moet je goed met elkaar blijven communiceren, want anders groei je uit elkaar. Als mens ontwikkel je je ook in de loop van de jaren, waardoor je moet blijven praten met elkaar. Doe je dat niet, kan het uiteindelijk leiden tot een scheiding. Neem dus de tijd om af en toe een goed gesprek te voeren. Blijf delen wat er in je omgaat. Zo valt er nog genoeg aan elkaar te ontdekken om de relatie spannend te houden.

Vreemdgaan

Wat ook een echte relatiekiller is, is vreemdgaan. Zowel mannen als vrouwen doen dit, het is niet gebonden aan sekse. Als de partner erachter is gekomen dat de ander is vreemdgegaan, is het vertrouwen geschaad en dit kost erg veel tijd en doorzettingsvermogen om dit te herstellen. Vertrouwen is de basis van een goede relatie. Als dit ontbreekt, kan de relatie niet in stand worden gehouden. Veel stellen besluiten ook om daarna uit elkaar te gaan. 

Er gebeurt teveel

Wanneer stellen veel heftige gebeurtenissen samen meemaken, kan dat veroorzaken dat je uit elkaar groeit. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een kindje. Je bent dan weliswaar allebei een kind verloren, maar iedereen rouwt op een andere manier. In deze zware periode van rouw kan je elkaar uit het oog verliezen. 

Kinderen gaan de deur uit

Als je kinderen oud genoeg zijn en ze het huis verlaten, komen veel stellen erachter dat ze elkaar eigenlijk niet zoveel meer te vertellen hebben. Al die jaren waren de kinderen de verbindende factor. Nu deze het huis uit zijn, hebben jullie geen reden om nog bij elkaar te blijven. Veel stellen wachten ook tot de kinderen op zichzelf wonen, omdat zij hen dat gedoe willen besparen. 

Woon je in de achterhoek en lig je zelf in scheiding? Overweeg dan om een mediator uit Doetinchem in te schakelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.