Vergelijk de inkopers van mobiele telefoons

Vergelijk de inkopers van mobiele telefoons

Een mobiel verkopen is één van de trends van de laatste jaren. In het Verenigd Koninkrijk is het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld maar in Nederland zijn we nog niet zover. Terwijl er daar tientallen bedrijven zijn die mobiele telefoons inkopen zijn het er in Nederland nog maar een handjevol. Van het grootste deel van de bedrijven die in Nederland actief zijn kent de Nederlandse bevolking de naam nog niet. Dit komt doordat het recyclen van mobiele telefoons in Nederland nog maar in de kinderschoenen staat terwijl het al wel enkele jaren mogelijk is. Dit is hoe het werkt (bron):

1. Je bekijkt de website van één van de telefoon inkopers en zoekt je telefoon op. Als je je mobiele telefoon gevonden hebt kun je aangeven hoe de staat van het toestel is. Let op dat je de juiste mobiele telefoon kiest op de website met het juiste aantal GB’s opslagruimte.

2. Op de website van de inkoper kun je direct zien wat de vergoeding is. Als je tevreden bent met de vergoeding dan kun je de verkoop direct sluiten. Vul je gegevens in en het proces van verzenden begint.

3.Je ontvangt een envelop van de inkoper of je kunt een code uitprinten waarmee je de mobieel telefoon kunt verzenden. Het versturen is gratis.

4. Zodra de mobiele telefoon aangekomen is bij de inkoper dan wordt deze gecontroleerd. Als de controle goedgekeurd is dan ontvang je binnen enkele dagen de betaling op je bankrekening.

Een mobiele telefoon opsturen naar de inkoper die onbeschadigd is levert de grootste betaling op. Defecte telefoons die niet meer gebruikt kunnen worden kunnen zelfs nog een betaling rechtvaardigen. Op de website kun je direct zien wat je er dan nog voor krijgt. Een functionerende mobiele telefoon kan bijvoorbeeld verkocht worden in een derdewereldland maar een toestel die niet meer werkt kan gebruikt worden voor de materialen. Zo kan met ieder toestel iets goeds gedaan worden. Door het hergebruik van de materialen en onderdelen is er minder productie van nieuwe grondstoffen nodig. Zo helpt het verkopen van je mobiel ook het milieu.