Vergelijk en bespaar met een collectieve zorgverzekering

Vergelijk en bespaar met een collectieve zorgverzekering

De premie voor de zorgverzekering is een flinke hap uit het maandelijkse budget voor veel Nederlanders. Op de premie voor deze zorgverzekering besparen kan veel geld schelen iedere maand. Aan de andere kant willen de meeste mensen liever niet bezuinigen op hun gezondheid en willen ze goed verzekerd zijn. Een oplossing is een collectieve zorgverzekering. Hierbij ben je net zo goed verzekerd (of soms zelf beter) dan met een reguliere individuele zorgverzekering maar krijg je een flinke korting op je premie waardoor je een hoop geld bespaart.

Hoe werkt een collectieve zorgverzekering?
Een collectieve zorgverzekering is meestal hetzelfde als een individuele zorgverzekering maar dan voor een groep mensen. De zorgverzekeraar kent aan deze collectieven vaak een fikse korting toe op de maandelijkse zorgpremie. Wettelijk mag dat maximaal 10% op de basisverzekering zijn. De maximale korting op de aanvullende verzekeringen is niet wettelijk vastgelegd en kan soms oplopen tot 20%. De besparing die een zorgverzekerde daarmee kan behalen is soms tot wel € 250,- per persoon per jaar. Deze zogenoemde zorgcollectieven worden vaak opgericht met groepen werknemers van een bedrijf of bijvoorbeeld een vakbond. Voor mensen die niet bij een grote organisatie werken of zich liever niet willen verzekeren bij de keuze van hun werkgever, zijn er goede oplossingen. Er zijn stichtingen die collectieve zorgverzekeringen hebben opgericht bij meerdere zorgverzekeraars waaraan iedereen kosteloos kan deelnemen.

Collectieve zorgverzekering vergelijken
De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft bij nagenoeg alle Nederlandse zorgverzekeraars collectieven opgericht waar iedereen kosteloos aan kan deelnemen. Deze zorgverzekeringen onderling vergelijken levert ook een flinke besparing op. De website van de Stichting heet Zorgpremiekorting.nl, hier kun je alle collectieve zorgverzekeringen vergelijken. Deelname is kosteloos en bij bijna alle zorgverzekeraars kun je een korting aanvragen, ook gedurende het jaar voor de nog resterende maanden voor het lopende jaar. Speciaal voor ondernemers en ZZP-ers is er de site MKBcollectiefverzekerd.nl met een overzicht van collectieve zorgverzekeringen voor MKB en ZZP. Zorgverzekeraars waar je onder meer een korting kunt aanvragen zijn ONVZ, Menzis, CZ, Delta Loyd, VGZ, Avero, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.