Verschillende soorten verlichting in huis gebruiken

Verschillende soorten verlichting in huis gebruiken

Verlichting speelt een zeer belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer in de kamers van uw woning. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten verlichting verkrijgbaar, die u op verschillende manieren in het interieur van uw woning kunt verwerken. Verlichting is namelijk niet alleen geschikt om de kamers van uw woning op een leuke manier te verlichten, ook dient de verlichting als accessoire. Dit geldt in het bijzonder voor de verlichting met een mooie lampenkap, een hoge standaard, enzovoorts. In dit artikel zetten we de verschillende soorten verlichting voor u op een rijtje.

 

Klassieke industriële verlichting in huis

Een van de soorten verlichting die in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen heeft is de industriële verlichting. Steeds meer interieurstylisten gebruiken dit type verlichting in de door hen ingerichte ruimtes. Industriële lampen worden steeds vaker vanuit Oost-Europa naar Nederland gehaald en hier flink opgeknapt. Ook zijn er verschillende woonwinkels die namaakmodellen van de industriële lampen aanbieden. Deze zijn vaak iets goedkoper dan de authentieke modellen, maar brengen minder sfeer met zich mee. Op internet vindt u verschillende aanbieders van de authentieke industriële lampen uit Oost-Europa.

 

Modernere ledverlichting in verschillende kamers

Een goed alternatief voor de klassieke industriële verlichting is de veel modernere ledverlichting die steeds vaker gekozen wordt. Ledverlichting is duurzaam, biedt veel branduren en is daarbij heel eenvoudig in huis te installeren. Maak bijvoorbeeld gebruik van simpele strips met ledverlichting, die u achter een kast of tv-meubel kunt plakken met dubbelzijdig plakband. Door de ledverlichting tijdens de avonduren aan te zetten zal de kaalheid van een muur gebroken worden door de weerkaatsing van de ledverlichting op de muren.
Tip: kijk eens op de persoonlijke blogs van interieurstylisten die in het verleden al eens gebruik hebben gemaakt van verschillende soorten verlichting in interieurs. Zo kunt u inspiratie op doen voor uw eigen interieur! Indien u zelf nog geen eerdere ervaring met het monteren van verlichting hebt kunt u het beste een elektricien inhuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.