Voordelen en nadelen van een prepaid creditcard

Voordelen en nadelen van een prepaid creditcard

Met een creditcard ervaar je meer betaalgemak. Maar lang niet iedereen kan er een krijgen of aanvragen. Om de eenvoudige reden dat er een BKR toetsing zal plaatsvinden. Waarbij je kredietwaardigheid zal worden bekeken. Als oplossing is er de prepaid creditcard. Kies je voor de beste prepaid creditcard van dit moment? Dan ervaar je absoluut betaalgemak maar eveneens de nodige beperkingen. Vandaar wij de voor- en nadelen op rij hebben gezet.

Voordelen prepaid creditcard

Voor een prepaid creditcard heb je geen BKR toetsing of registratie. Dit komt omdat je niet meer geld kunt opnemen dan er op je creditcard staat. Je kan dus ook geen schulden maken. Een groot voordeel! Daarnaast ervaar je wel het gemak van de creditcard. Je kunt makkelijker betalen maar geen maandelijkse kosten.

 

Met name het kredietrisico dat je niet meer hebt is enorm prettig. Omdat je hierdoor de volledige controle hebt in wat je kunt besteden. Waarbij je niet in schulden kan raken. 

 

Doordat je met een prepaid creditcard geen schulden kunt maken wordt je ook niet bij het BKR geregistreerd, waardoor het geen invloed heeft op je toekomstig hypotheek. Wat bij een normale creditcard wel het geval is. Een heel groot voordeel voor starters in de woningmarkt die inmiddels overuren draait dus. 

 

Tot slot heb is er nog een laatste voordeel dat alles met kosten te maken heeft. Want je hebt met een prepaid creditcard geen maandelijkse kosten of hoge rentekosten over uitgaven die je doet en maandelijks in rekening worden gebracht.

Nadelen prepaid creditcard

De prepaid creditcard heeft een tweetal grote nadelen. De eerste is de kredietbeperking van de creditcard. Je kan hierdoor geen uitgaven doen die hoger zijn dan het bedrag op je creditcard. Het kan dus voorkomen dat een betaling mislukt als je niet precies weet wat jouw bestedingsruimte nog is.Een ander groot nadeel is dat het product niet gebruikt kan worden voor maandelijkse of herhaaldelijke betalingen. Wil je deze functionaliteit wel, dan ontkom je niet aan een reguliere creditcard.

Conclusie Prepaid Creditcard

Wanneer je het betaalgemak van een creditcard wilt ervaren is de prepaid variant absoluut een goede keuze zonder risico. Daarbij kom je met deze variant niet in aanraking met het BKR en heeft het geen invloed op zaken als een hypotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *