Voordelen van wagenparkbeheer software

Voordelen van wagenparkbeheer software

Als wagenparkbeheerderkun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Je hebt alle werknemers gevraagd hun ritten bij te houden, maar iedereen doet dit op een andere manier. Soms wordt dit wellicht ook eens vergeten, waardoor de cijfers niet meer kloppen. Hoe kun je dit nu toch goed inrichten? Het is vaak het gemakkelijkst om gebruik te maken van wagenparkbeheer software. In dit artikel bespreken we de voordelen hiervan.

Duidelijk overzicht

Met wagenparkbeheer software krijg je eindelijk echt inzicht in het wagenpark. Je kunt zo gemakkelijk zien welke auto’s er allemaal zijn, wie er in deze auto’s rijden, waar de auto’s staan en welke ritten er zijn gemaakt.

Aan de hand hiervan kun je ook betere keuzes maken. Wellicht zijn er auto’s die aan niemand toebehoren en kunnen deze auto’s beter verkocht worden of uit de lease worden gehaald. Komt er een boete binnen? Dan weet je ook welke werknemer hier verantwoordelijk voor is. Heb je een auto nodig? Door middel van de wagenparkbeheer software weet je precies waar er nog een auto staat die niet wordt gebruikt. Zo bespaar je veel tijd en kosten.

Efficiënter werken met een blackbox

De meeste soorten wagenparkbeheer software staan in verbinding met een blackbox. Dit is een apparaatje die in een auto wordt geïnstalleerd en alle ritten automatisch registreert. Ook geeft de blackbox realtime informatie door over de positie van de auto, waardoor je precies weet waar de auto zich bevindt. Met een blackbox hoeven de werknemers de locatie van hun auto niet meer op te geven en hoeven ze ook hun ritten niet meer te registreren. Zo kunnen zij efficiënter werken, waardoor je ook weer kosten bespaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.