Waar let je op bij het vergelijken van een waterontharder?

Waar let je op bij het vergelijken van een waterontharder?

De aanschaf van een waterontharder kan verschillende voordelen hebben. Het voornaamste voordeel van een waterontharder, is het feit dat de hardheid van het water verlaagd wordt. Op deze manier neemt de kans op kalkaanslag op de kritieke onderdelen van apparaten in huis af. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag op de leidingen van een wasmachine of vaatwasser, kalkaanslag in je koffiemachine of waterkoker, enzovoorts. In dit artikel zetten we verschillende factoren voor je op een rijtje, die je in je achterhoofd kunt houden bij het vergelijken van verschillende waterontharders. Voor welk model kies jij?

Kijk naar de prijs van een waterontharder

Allereerst kun je kijken naar de waterontharder prijs! Hoewel een waterontharder een relatief goedkoop hulpmiddel is, het bespaart je immers veel onderhoud aan apparaten in huis, bestaat er vaak een behoorlijk prijsverschil tussen modellen. Reden genoeg om hier rekening mee te houden bij het vergelijken van waterontharders. Op internet vind je verschillende webwinkels waar dit hulpmiddel wordt aangeboden. Door naar een aanbieding te zoeken, houd je veel geld over.

Waterontharder op basis van stroom of zonder stroom

Een tweede factor om rekening mee te houden, is de manier waarop de waterontharder werkt. Het ene model werkt op stroom, terwijl een ander model niet op het stroomnet aangesloten hoeft te worden. Daarbij zijn er ook modellen die over een batterij beschikken. Dit kan een nadeel zijn, omdat het onplezierig om de batterijen steeds te moeten vervangen. Modellen die niet op het stroomnet hoeven worden aangesloten, werken op basis van waterdruk.

Tot slot kun je waterontharders vergelijken op basis van het aantal cellen waarover zij beschikken. Het ene model heeft een losse cel, terwijl andere modellen zijn uitgevoerd met twee cellen. Veel mensen geven de voorkeur aan een model met een dubbele cel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.