Waar op letten bij kunstgras voor de voortuin?

Waar op letten bij kunstgras voor de voortuin?

Kunstgras wordt door tuinarchitecten vaak gebruikt op vele plaatsen door de vele voordelen die het met zich meebrengt. Door het realistische uitzicht en de duurzaamheid kan kunstgras ook in voortuinen worden geplaatst. Voor veel eigenaars zijn hun voortuintjes hun trots en beleven ze er veel plezier aan om er iets leuk van te maken. Een voortuintje kan vaak het uitzicht maken of breken van een eigendom. Dus het belang van het uitzicht mag zeker niet onderschat worden.

De top kunstgras merken maken het mogelijk om een zeer aantrekkelijk voortuintje te hebben dat er net zo uitziet als gezond, natuurlijk gras. Het grote voordeel? De kleur wordt het ganse jaar door behouden, maar ziet er slechts zelden onnatuurlijk uit. En wat kunstgras verder zo goed maakt, is het feit dat het zeer flexibel is in aanleg en dat het voor elke afmeting of vorm van voortuin kan worden gebruikt. Liggen er keitjes, bakstenen, zand of water? Je kan er makkelijk rondom elk obstakel het kunstgras plaatsen waardoor je naadloos aansluit op bestaande structuren.

Combineren met planten en bloemen

Kunstgras kan je ook perfect in combinatie met echte planten en bloemen gebruiken zonder dat je je zorgen moet maken over bewatering of net het tekort eraan bij extreme droogte. Het ingebouwde afwateringssyteem zorgt er voor dat water vlotjes kan weglopen zodat er zich geen plassen vormen op het gras. Wanneer komt water wel van pas? Bij aanhoudende hoge temperaturen kan het zijn dat uw kunstgras gazon iets warmer zal aanvoelen, eventjes met water besprenkelen is dan voldoende om het te doen afkoelen. Wanneer je huisdieren hebt rondlopen, kan je hun uitwerpselen makkelijk van uw gazon wegspoelen.

Hoe kan ik besparen met kunstgras?

Je spaart dus niet enkel heel wat water uit doordat je het gazon niet regelmatig moet bewateren. Maar ook de kost van een grasmachine spaar je dus uit naast de andere onderhoudskosten die kunstgras met zich meebrengt: geen meststoffen, geen onkruid wieden,… Op lange termijn kan je dus heel wat uitsparen. Daarnaast heb je ook niet ieder jaar de stress om jouw gazon weer mooi groen te krijgen. Voor veel woningen blijkt het knap lastig om een mooie groene grasmat te realiseren. Te nat, de droog, slechte afwatering of onkruid kunnen roet in het eten gooien. Met kunstgras heb je het hele jaar door de zekerheid van een mooie fijne groene mat waar je nauwelijks tot geen omkijken naar hebt. 

Meer informatie in jouw omgeving

Ben je op zoek naar aanvullende informatie, tips of prijzen van hoveniers in jouw regio? De vergelijkingssite kunstgrasrevolutie.nl biedt uitgebreide informatie over soorten kunstgras, de kosten en biedt adressen van hoveniers in de buurt. Klik direct door voor meer informatie over kunstgras kopen in Almere, Amsterdam, Rotterdam of een van de andere vele regio’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *