Waar op letten bij verhuisbedrijven vergelijken?

Waar op letten bij verhuisbedrijven vergelijken?

Als je binnenkort gaat verhuizen, is de kans groot dat je te maken gaat krijgen met een verhuisbedrijf. Er kan groot verschil zitten in de prijs die een verhuisbedrijf rekent voor de geleverde diensten. Dit prijsverschil is soms te verklaren door een verschil in kwaliteit of service. In sommige gevallen is het ook zo dat er geen aanwijsbare reden is waardoor er een groot verschil zit in de prijs tussen twee verhuisbedrijven. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar het juiste bedrijf voor jouw verhuizing.

De kosten

Het is misschien wel heel voor de hand liggend, maar toch is het belangrijk om het nog een keer te noemen. Het komt nog wel eens voor dat er bij een verhuizing bijvoorbeeld spullen kapot gaan zonder dat daar een schadevergoeding voor wordt betaald. In zo’n geval heb je ontzettend veel spijt van het feit dat je het desbetreffende verhuisbedrijf hebt ingehuurd. Als er in de overeenkomst die jullie hebben afgesloten niks staat over kapotte en verloren geraakte spullen, kan het zijn dat je je geld kwijt bent. Het is daarom heel verstandig om van te voren op dat soort dingen te letten zodat je als er wat gebeurd zeker weet dat je niet voor de kosten zult opdraaien. Als je bij een aantal verschillende verhuisbedrijven een goed gevoel hebt kun je bij allemaal een offerte aanvragen. In een offerte zet het bedrijf de verwachte prijs van de gehele verhuizing. Aan de hand van die offertes kun je dus beslissen welk bedrijf het goedkoopst is.  

Zelf verhuizen? 

Je kunt om de kosten wat te drukken overwegen om de verhuizing zelf op te knappen. Dit is natuurlijk niet eenvoudig dus moet je goed nadenken of je dat wel wil. Je kunt om het wat makkelijker te maken een verhuislift in Utrecht huren. Door zo’n verhuislift te gebruiken kun je heel eenvoudig zware meubels zoals banken en kasten naar de zolder krijgen. Je hoeft dus niet met je bankstel de gehele trap op of af te lopen. Dit bespaart jou natuurlijk een heleboel moeite. Er zijn nog meerdere hulpmiddelen die je zou kunnen huren om de verhuizing wat makkelijker te laten verlopen. Denk van te voren wel goed na welke hulpmiddelen je ook echt nodig hebt. Het is natuurlijk zonde van je geld om bijvoorbeeld een verhuislift te huren en hem vervolgens helemaal niet te gebruiken. 

Check deze dingen nog even

Er zijn bedrijven die een eigen risico hanteren. Het is dan zo dat wanneer bijvoorbeeld jouw bank kapot gaat bij de verhuizing je een bepaald deel zelf moet gaan betalen. Het is natuurlijk niet fijn als je zonder daar op voorbereid te zijn voor dat soort kosten opdraait. Ook zijn er bedrijven die een toeslag rekenen voor verhuizingen in het weekend. Het is natuurlijk hun goed recht om dat te doen, maar sommigen zetten het niet duidelijk op hun site. Het kan dan gebeuren dat mensen niet weten dat hun verhuizing duurder gaat uitpakken dan ze van te voren hadden verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.