Waarom een autoverzekering

Waarom een autoverzekering

Als bezitter van een auto ben je wettelijk verplicht deze te verzekeren. Doe je dit niet dan riskeer je een flinke boete. Gelukkig zijn we door de jaren heen minder streng geworden en liep je in het verleden hogere risico’s op. Zo kreeg je bij overtreding een gevangenisstraf en rijontzegging.
Tegenwoordig is er vanuit het Gerechtshof in Leeuwarden besloten om automobilisten zonder autoverzekering een geldboete uit te schrijven van ruim 400 euro. Wanneer men door de politie staande gehouden word zonder enige autoverzekering kan een boete uitlopen tot wel liefst 550 euro. Daarnaast mag er bij herhaling van deze overtreding de boete maximaal 3 keer per jaar worden uitgeschreven. Een dure grap dus.
Door simpel weg je auto te laten verzekeren bied je jezelf als verkeersdeelnemer de garantie om een schadevergoeding te kunnen ontvangen zodra je – door de schuld van een andere autobestuurder – schade leidt. Naast de schade die je aan andere kunt veroorzaken is het natuurlijk ook mogelijk dat je schade aan je eigen auto krijgt. Hier hebben we gelukkig verschillende autoverzekeringen voor. Zo is het bijvoorbeeld niet verplicht om een ruimere dekking te kiezen. Dit bied alleen maar meer zekerheid bij eigen schade. Wat er precies gedekt wordt door de autoverzekering, hangt af van de gekozen vorm en de gekozen maatschappij.

 

Een autoverzekering alleen voor vrouwen
Tegenwoordig bieden verschillende verzekeringsmaatschappijen een specifieke autoverzekering voor vrouwen aan. Waarom? Omdat vrouwen in verhouden tot mannen toch veiliger rijden! Dit is dan ook voor zowel een verzekeraar als bestuurder voordeliger. Daarnaast bieden de autoverzekeringen voor vrouwen nog extra diensten aan die handig kunnen zijn voor vrouwen. Hierbij kun je denken aan het verzekeren van een tas met inhoud als er wordt ingebroken in je auto of een gratis service voor het vervangen van lampjes, bandenspanning controleren of het vervangend van vervoer in zowel binnen- als buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.