Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Ook al is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht, toch heeft ruim de helft van de Nederlanders er eentje afgesloten. Het is een persoonlijke keuze om een begrafenis- of crematieverzekering af te sluiten. Zo is het ook een optie om geld te sparen. Een begrafenisverzekering vergelijken kan op verschillende websites, begin er vandaag nog mee!

Wanneer u geld spaart voor uw uitvaart loopt u wel een risico. Een begrafenis of crematie kost gemiddeld tussen de 7500 en 11.000 euro. Als u onverhoopt overlijdt en niet genoeg geld hebt gespaard, moeten uw nabestaanden de uitvaart betalen. Iets dat u natuurlijk niet wilt. U wilt uw dierbaren immers niet opzadelen met hoge kosten. Een uitvaartverzekering afsluiten, is dus een verstandige keuze.
Begrafenis- of crematieverzekering afsluiten?

Wilt u een begrafenis- of crematieverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om eerst een aantal verzekeringen te vergelijken. Als u dit doet, bespaart u namelijk veel geld. Bovendien vindt u dan een uitvaartverzekering die bij u past. Als u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillen in de verzekeringen. Zo kunt u kiezen uit een naturaverzekering, een kapitaalverzekering of een gecombineerde uitvaartverzekering.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering vergoedt de diensten en producten van de uitvaart. De verzekeraar regelt de uitvaart, zodat uw nabestaanden zich volledig op het afscheid kunnen richten. Natuurlijk organiseert de verzekeraar de uitvaart wel in samenspraak met de nabestaanden. Zij krijgen echter geen facturen en andere administratieve papieren te zien.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering keert een bedrag uit aan de nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij de begrafenis of crematie regelen. Een kapitaalverzekering is een goede keus als u uw naasten meer vrijheid wilt geven in het vormgeven van uw uitvaart.
Handige vergelijkingstool

Voordat u uitvaartverzekeringen vergelijkt, is het van belang dat u weet wat uw uitvaartwensen zijn. Met deze handige vergelijkingstool kunt u uw wensen globaal aangeven. Vervolgens krijgt u een overzicht van passende uitvaartverzekeringen. Selecteer de uitvaartverzekering van uw keuze en sluit deze binnen 3 minuten online af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.