Waarom het geen kwaad kan om wat extra te betalen voor een goede slotenmaker

Waarom het geen kwaad kan om wat extra te betalen voor een goede slotenmaker

In de afgelopen jaren verschenen er regelmatig berichten in het nieuws, dat slotenmakers niet altijd even netjes te werk zijn gegaan. Zo blijken er relatief veel malafide slotenmakers werkzaam te zijn, die diensten voor woekerprijzen aanbieden. In het bijzonder wanneer je deze slotenmakers op de late avond of in het weekend inschakelde voor hulp bij bijvoorbeeld een buitensluiting. Daar komt nog bij, dat slotenmakers soms veel meer werkzaamheden uitvoeren dan hoogstnoodzakelijk bleek te zijn. Zo liepen de kosten al snel erg op voor consumenten, terwijl hen een lage prijs aangeboden was. Het geeft aan, dat het bijzonder belangrijk is om vooraf goed uit te zoeken welke slotenmaker betrouwbaar is.

Vraag altijd een offerte aan bij slotenmakers

Voordat je een slotenmaker naar je woning laat komen, is het raadzaam om een offerte aan te vragen. De slotenmaker kan je deze offerte per mail toesturen of voorafgaand aan de werkzaamheden op papier laten zien. Zo kun je altijd naar de offerte verwijzen, als een slotenmaker plotseling hogere kosten in rekening probeert te brengen. Probeer hierbij niet direct voor de goedkoopste slotenmaker te kiezen. Het kan voorkomen dat deze slotenmaker slecht werk levert, of dat er bijvoorbeeld los betaald moet worden voor de gebruikte onderdelen.

Zoek naar recensies over slotenmakers in de buurt

Ook is het verstandig om vooraf altijd recensies over een slotenmaker op te zoeken. Zo weet je precies welke slotenmaker betrouwbaar is en goed werk aflevert. Het meest waardevol zijn hierbij de recensies van mensen uit je eigen omgeving. Informeer bijvoorbeeld eens bij je buren, of zij in het verleden al een slotenmaker in de buurt hebben ingeschakeld. Beviel deze slotenmaker hen, of zouden zij een andere slotenmaker aanraden?

Tip: bekijk de website van een slotenmaker, om te zien hoe deskundig deze overkomt. Dit kun je vaak enigszins opmaken uit de teksten op de website van een slotenmaker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.