Waarom is het verstandig om energieleveranciers te vergelijken?

Waarom is het verstandig om energieleveranciers te vergelijken?

Wanneer heeft u voor het laatst gekeken of u momenteel nog bij de goedkoopste energieleverancier zit? Uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten slechts eens in de zoveel jaar een vergelijking tussen verschillende energieleveranciers maken. Vaak worden aflopende contracten zonder een overstap te overwegen verlengd bij de huidige energieleverancier van een consument. Dit is zonde! Door vooraf een vergelijking te maken tussen verschillende energieleveranciers kunt u van aantrekkelijke financiële voordelen profiteren. Vaak loopt dit voordeel al snel op tot enkele tientallen euro’s op jaarbasis. Precies genoeg voor een avondje eten buiten de deur, een bioscoopbezoek met uw gezin, enzovoorts.

Online energieleveranciers vergelijken

Het vergelijken van energie kan op steeds meer websites. Op internet vindt u handige vergelijkingstools, die razendsnel voor u berekenen welke energieleverancier het voordeligste aanbod aanbiedt. Voordat u verschillende energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken dient u een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Denk aan uw woonplaats, uw huidige verbruik of gezinssamenstelling, enzovoorts. Op basis van deze gegevens bepaalt de vergelijkingstool of een overstap naar een andere leverancier voor u interessant kan zijn.

Tip: let goed op de welkomstkortingen die door energieleveranciers worden aangeboden! Deze kortingen worden vaak niet in de prijzen van de vergelijkingstools meegenomen.

Andere kostenbesparende maatregelen

Naast de mogelijkheid om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, zou u ook kunnen kiezen voor een andere energiebesparende maatregel in huis. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van de temperatuur, het dragen van warmere kleding, enzovoorts. Hoewel deze oplossing tijdelijk voor een verlaging van uw energieverbruik kunnen zorgen, levert u dit op de langere termijn weinig op. Veel interessanter is het om bijvoorbeeld uw enkelglas te vervangen voor dubbelglas, een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen, enzovoorts. Niet alleen neemt uw energieverbruik met dergelijke maatregelen af, ook zal de isolatiewaarde van uw woning toenemen.