Waarom je sloten aan een politiekeurmerk dienen te voldoen

Waarom je sloten aan een politiekeurmerk dienen te voldoen

Er zijn verschillende redenen te bedenken, waarom je sloten aan een politiekeurmerk dienen te voldoen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen die deze sloten je kunnen bieden en de reden dat steeds meer mensen hun sloten laten vervangen. Het kan verstandig zijn om na het lezen van dit artikel ook de sloten op je eigen ramen en deuren nog eens na te lopen. Wellicht werken de sloten nog goed, maar voldoen ze niet meer aan de laatste beveiligingsstandaarden om inbrekers buiten de deur te kunnen houden. Zijn de sloten op je deuren bijvoorbeeld voorzien van een anti-kerntrekcilinder?

PKVW-keurmerk zegt iets over de kwaliteit van sloten

De voornaamste reden waarom sloten aan de eisen van het politiekeurmerk (PKVW) moeten voldoen, is dat dit iets zegt over de kwaliteit van de sloten. Deze sloten zijn getest door het SKG, een onafhankelijke organisatie. Deze organisatie kijkt samen met de politie, of sloten voldoende weerstand bieden tegen de meest gebruikte inbraakmethodes. Kerntrekken en lockpicking zijn hier twee goede voorbeelden van. Vervolgens worden de sloten beoordeeld met 1 tot 3 sterren. Sloten met drie sterren bieden veel weerstand, waardoor de kans op een succesvolle inbraak sterk afneemt.

Korting op je verzekeringspremie met PKVW-sloten

Een andere reden om voor sloten te kiezen die aan het politiekeurmerk voldoen, is het feit dat dit je korting kan geven op de premie van je inboedelverzekering. Veel verzekeraars bieden korting aan woningbezitters met een woning, die een PKVW-certificaat heeft gekregen. Houd er rekening mee dat goede sloten alleen niet voldoende is voor het behalen van dit certificaat. Zo is het ook noodzakelijk, dat je op iedere etage in huis een brandmelder hebt hangen.

Klik op deze link om naar de website van een ervaren slotenmaker te gaan. Hier vind je meer informatie over deze sloten en de voordelen die ze je bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.