Waarop letten bij het kopen van jassen?

Waarop letten bij het kopen van jassen?

Omdat het in de winter erg koud is in Nederland, is het belangrijk om een warme goede jas uitzoeken. Maar vaak zijn winterjassen wel de duurste jassen dus is het van belang dat je in een keer de goede koopt.

Hij moet praktisch zijn

Je moet altijd goed opletten dat je winterjas die je op het oog hebt een rits heeft. En geen knopen, omdat knopen alleen niet veel wind tegen houdt daardoor heb je het snel koud. Maar het mag wel een rits en knopen hebben want dat ben je extra beschermd tegen de koude wint. Bij een winterjas is het ook altijd handig dan je het past met een dikke trui eronder. Zodat je kan zien of die dan niet te strak zit. Want je gaat in de winter niet met shirtjes met korte mouwen eronder dragen. Daarnaast ook kijken of de mouwen lang genoeg zijn zonder dat daar veel wind ik kan komen bijvoorbeeld bij het fietsen. Kijk in de label van de jas welke stoffen er zijn gebruikt met het maken van de jas. Wil je een lekkere warme jas kies dan een jas waar 60% tot 70% wol in zit.

Prijs

Bij een jas van kwaliteit die zijn vaak iets prijziger dan andere jassen. Normale jassen zijn vaak tussen de €60 en €70, de betere kwaliteit is rond de €200. Dit komt doordat er bijvoorbeeld meer wol in zit. Deze stof is duurder dan acryl. En wol houdt je ook nog is veel warmer.

De kleur

Het beste is om een kleur te kiezen wat overal bij past net als zwart, wit en grijs. Zo kan je hem altijd goed combineren met je kleding. Zonder dat je 4 winterjassen in de kast hebt hangen, dit bespaard ook nog is geld. Bij een zwarte jas kan je ook makkelijk een gele trui bijvoorbeeld combineren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.