Wat gaat IoT in 2021 brengen?

Wat gaat IoT in 2021 brengen?

Het gebruik van Internet of Things groeit enorm op wereldwijde schaal. Door de opkomst van nieuwe technologieën kunnen apparaten nu efficiënter werken dan ooit te voren. Nu het nieuwe jaar is gestart is het goed om te kijken wat dit gaat brengen met betrekking tot de ontwikkelingen van IoT. De mogelijkheden groeien namelijk enorm en door de opkomst van bijvoorbeeld 5G zal dit alleen maar sneller gaan. Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen voor komend jaar op een rijtje.

Maar, wat is het precies

Internet of Things is een technologie die de laatste jaren een enorme opmars heeft gemaakt. In feiten betekent het dat apparaten met elkaar kunnen communiceren zonder dat hier tussenkomst van mensen voor nodig is. Deze nieuwe technologie is de afgelopen jaren al op diverse manieren toegepast. Zo is de slimme thermometer, die zelf de temperatuur in je huis regelt een goed voorbeeld ervan. Maar ook in het bedrijfsleven zien we steeds meer toepassingen van Internet of Things. 

Op de werkvloer

Er zijn een aantal voorspellingen gedaan die invloed hebben op het gebruik van technologie op de werkvloer. Zo zou IoT kunnen zorgen voor een prettiger werkklimaat. Ondanks dat mensen nog steeds meer thuis zullen werken, investeren bedrijven in deze nieuwe toepassingen. Dit betekent het organiseren van slimme verlichting en een prettig klimaat om in te werken.

5G

2021 wordt daarnaast het jaar van 5G. Verschillende bedrijven en organisaties hebben al kenbaar gemaakt dat zij hun nieuwe apparaten beschikbaar maken voor deze nieuwe netwerkvorm. Daarbij blijft natuurlijk veiligheid een belangrijk aspect. Door ISO 27701 kunnen veiligheidssystemen worden gewaarborgd terwijl IoT zich steeds verder uitbreid. Cyber security verdiend dan ook steeds meer prioriteiten bij zowel kleine als grote organisaties.

Ethisch verantwoordelijkheid

Door de snelle groei van IoT blijkt ook ethische verantwoordelijkheid van bedrijven een grotere rol te gaan spelen. De afgelopen jaren is al vaker de vraag gesteld in hoeverre bedrijven verantwoordelijk zijn voor de verzameling van data en met welke doeleinden zij dit mogen gebruiken. Verwacht wordt dat dit ook in het nieuwe jaar een issue is en alleen maar belangrijker wordt. Advies is dan ook voor bedrijven om hier serieus mee om te gaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.