Wat gebruiken tegen incontinentie?

Wat gebruiken tegen incontinentie?

Het is bijzonder onprettig om ongewild urine te verliezen. Het kan je erg onzeker maken. Er zijn gelukkig volop manieren en tips om jezelf te beschermen. Het is mogelijk om maatregelen te treffen om het goed te verbergen. Laten we snel de tips en maatregelen met je bespreken. 

Wat eet je? 

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die de blaas kunnen irriteren en het urineverlies erger kunnen maken dan je zou willen. Denk hierbij aan eten op basis van tomaten of gekruid eten. Ook citrusvruchten (en de sappen), koolzuurhoudende dranken en cafeïne kunnen de blaas irriteren en zorgen voor urineverlies. 

De vocht inname 

Vooral mannen schijnen te geloven dat juist minder drinken helpt om de blaas de baas te zijn. Het is echter niet het geval. Wanneer je minder drinkt wordt het erger. Drink iedere dag 1,5 tot 2 liter water. Water en ook thee zijn goed om te drinken. Wanneer je minder gaat drinken dan wordt de urine geconcentreerder wat de blaas gaat irriteren (en de wand van de urinebuis). Hoe donkerder de urine, hoe geconcentreerde de urine is. 

De tijden dat je drinkt 

Wanneer je gaat slapen zal het lichaam vocht afdrijven. Een nacht duurt zeven tot acht uurtjes. Het is belangrijk om in de ochtend weer wat te drinken. Blijf de hele dag drinken. Drink overdag regelmatig water. Na het eten kun je wat minder gaan drinken, zodat er ‘s nachts geen ongelukken zijn. 

Genoeg groenten eten 

Het is belangrijk om de koolsoorten en broccoli te gaan eten. Ook sojasaus is goed. Daarnaast kun je ook champignons gaan eten. Let daarnaast ook op je gewicht. Wanneer je gewicht verliest zal je de blaas verlichten. Het is mogelijk om het urineverlies zo beter onder controle te houden. 

De juiste bescherming 

Naast het eten en drinken is het ook belangrijk om andere maatregelen te treffen. Er zijn verschillende producten bij incontinentie. Ze zullen je helpen om je een zeker gevoel te geven. Wanneer er een ongelukje gebeurt dan is er een extra bescherming. Er zijn voldoende hulpmiddelen om urineverlies tegen te gaan. Kies voor een manier die bij jou past als persoon en waar jij je prettig bij voelt.  Het kan gaan om een inlegkruisje of shields bij lichte incontinentie. Voor matig urineverlies zijn er de absorberende broekjes en sterke verbanden. Ook bij zware incontinentie klachten is dit te gebruiken. De producten zijn te verkrijgen om ook meer naar bed te gaan. Het helpt tegen doorlekken. Het zijn mooie producten waar je vaak niet bij kunt zien dat ze gedragen worden. Het geeft de juiste bescherming en een goed gevoel. 

De juiste combinatie

Voor iedereen is het belangrijk om zelf een balans te vinden in de maatregelen die je neemt en hoe je de tips toepast die we hebben besproken. Vaak is het een combinatie van zaken welke ervoor helpt dat je jezelf sterk en zeker voelt. We begrijpen dat je zekerheid zoekt en manieren om het incontinentie verlies te verminderen. Er zijn gelukkig volop mogelijkheden om hierin te slagen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.