Wat is Black Belt training?

Wat is Black Belt training?

Black Belt training is een opleiding voor iedereen die wil groeien vanuit een business standpunt. De kennis, skills en ervaring die je tijdens deze training opdoet zorgt ervoor dat je je alles aankan, zelfs de moeilijkste taken! Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van faalkosten, verbeteren van processen, klantgerichter te werk gaan en meer. Als Black Belt ben je in staat om zelfstandig processen te analyseren en te verbeteren. Tijdens de Black Belt training leer je de Lean-technieken en strategieën. Daarnaast weet je na de training als geen ander hoe je mensen moet motiveren en faciliteren. Hiermee ben je van meerwaarde in elke organisatie die continu wil verbeteren. Denk je dat dit iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wat ga je precies doen?

Je vraagt je misschien af wat je precies gaat doen. Tijdens de Black Belt training doorloop je een traject naar de Black Belt certificering toe. Je gaat langs vijf verschillende fases: DMAIC. Je houding en gedrag binnen organisaties zijn erg belangrijk als je op deze manier wil groeien. Daarom besteed je in het proces veel aandacht aan vaardigheden zoals faciliteren, coachen en communiceren met collega’s of opdrachtgevers. De training is verdeeld over vijf dagen een kan op locatie of in-company. Je volgt lessen van 09:00 tot 17:00 uur. Je eigen studiebelasting is dan zo’n 4 uren per week. De trainingen zijn door heel het land te vinden, Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Hoe zit het met het Black Belt certificaat?

Als je de training goed hebt afgrond krijg je een Black Belt training certificaat. Dit is om te laten zien dat je de skills die je leert tijdens de training, onder de knie hebt. Het is altijd goed om iets extra’s naar de tafel te brengen, met dit certificaat heb jij dus vaak al een stapje voor op de rest. Het bijzondere aan het certificaat is dat het onder het Toyota Production System (TPS) kan vallen. Als dit het geval is, is dit erg speciaal. Buiten Japan zijn er slechts een paar opleidingsinstituten die aan de standaarden en eisen van TPS voldoen. Als een opleidingsinstituut geaccrediteerd is voor het TPS, worden de trainers elk jaar in Japan opnieuw beoordeeld op hun kennis en skills. Ook kan het zo zijn dat het instituut onder het Lean Competency System valt. Dat betekent dat het onder de gecertificeerde dienst valt van de Cardiff University in Wales. Een combinatie tussen de twee is ook mogelijk.

Wat zijn de kosten voor een training?

De trainingen beginnen vanaf €2495,- (excl. BTW) per deelnemer en is inclusief:

  • Het studiemateriaal wat nodig is om de hele training te doorlopen
  • De examenkosten, het doen van het examen is dus niet gratis
  • De Black Belt Certificering
  • Toegang tot e-learning waarbij je heel veel dingen vanuit huis kan leren

Ben jij er klaar voor?

Lijkt het jou leuk en interessant om je bedrijf naar een hoger level te brengen? Dan is de Black Belt training misschien wel iets voor jou! Nu je meer hebt geleerd kun je vast wel uitzoeken of dit iets voor jouw organisatie is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.