Wat is een waterpomp?

Wat is een waterpomp?

Een warmtepomp is een apparaat wat warmte haalt uit lucht of water. Deze warmte is bedoeld voor het verwarmen van een ruimte of voor het verwarmen van water. Deze warmte wordt uit lucht of uit water gehaald, duurzame bronnen. Er zijn verschillende systemen op de markt, afhankelijk van je keuze en van de ruimte waarin de warmtepomp geïnstalleerd gaat worden. De kosten voor de installatie van een warmtepomp kunnen ook verschillen per systeem.

 

Subsidie voor een warmtepomp

Omdat een warmtepomp warmte opwekt uit natuurlijke bronnen is het een duurzaam systeem. Mede vanwege deze reden is het mogelijk om een subsidie te ontvangen bij het installeren van een warmtepomp. Op deze manier worden de kosten voor installatie van een warmtepomp direct gedrukt. Om in aanmerking te kopen voor deze subsidie zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De subsidie kan zowel door een particulier als een zakelijke gebruiker aangevraagd worden.

 

Installatie warmtepomp

Voorafgaand aan de installatie van een warmtepomp is het verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden. De subsidiebedragen kunnen ook per systeem verschillen, maar het systeem waarvoor de meeste subsidie wordt gegeven, is niet altijd het beste systeem voor de woning of het pand wat verwarmd dient te worden. Net als de verschillende mogelijkheden welke de verschillende systemen bieden. Verschillen ook de kosten voor de installatie van een warmtepomp per systeem. De kosten voor een warmtepomp verschillen tussen de 7.000 euro en 25.000 euro. Een behoorlijke marge, het is dus ook zeker de moeite waard om goed uit te zoeken wat het beste past in het pand wat verwarmd dient te worden.

 

Investering

Een warmtepomp is een behoorlijke investering. Maar wel één welke zichzelf terug verdiend. De tijd waarin dit gebeurd zal per huishouden en per systeem verschillen. Bovendien verschilt het natuurlijk door de kosten van de installatie en het bedrag waarvoor een subsidie gegeven wordt. Het vergelijken van systemen en aanbieders is zeker de moeite waard, bovendien is het natuurlijk ook altijd voordeliger om verschillende offertes te vergelijken.

 

Bron: https://warmtepompprijzen.nl/