Wat is melatonine en waar kan het voor zorgen?

Wat is melatonine en waar kan het voor zorgen?

Heeft u ook nachten dat u nauwelijks in slaap komt of dat u steeds midden in de nacht wakker wordt? Dat is natuurlijk heel vervelend, want voldoende slapen is heel belangrijk voor het menselijke lichaam. Bij een tekort aan slaap kunnen er diverse lichaamsverschijnselen ontstaan. Bovendien beïnvloedt ook de dagelijkse prestaties op het werk of op school. Daarom is het raadzaam om tijdig aan de bel te trekken als u merkt dat u moeilijk in slaap komt of als u nachtrust steeds wordt verstoord. Wat kunt u doen? Een middel waar veel mensen baat bij hebben is melatonine. Dit zorgt ervoor dat men beter kan slapen. Heeft u het wel is uitgeprobeerd? Zo niet, dan kunt u in dit artikel alles over melatonine te weten komen.

Hormoon

Om erachter te komen waar melatonine precies aan kan bijdragen, is het eerst handig om te weten wat het inhoudt. Melatonine is een hormoon die onze biologische klok als het ware aanstuurt. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam wordt klaargemaakt om op het juiste moment rust te nemen. Bij sommigen is deze al op orde, maar er zijn ook veel mensen die moeite hebben om vaak in slaap te komen of om het minste of geringste wakker worden. In dat geval kan melatonine de redder in nood zijn.

Beter slapen

Hoewel veel mensen soms hun twijfels hebben om medicijnen te kopen om beter te slapen, zo willen ze wel graag van hun slaapprobleem afkomen. Er zijn meerdere manieren om dat te kunnen. Toch wordt melatonine als een krachtig hulpmiddel gezien die mensen een betere nachtrust geeft. Ook bij een verstoord nachtritme door middel van een jetlag kan dit de ultieme uitkomst bieden om even wat slaap in te halen. Wellicht herkent u dit probleem ook bij uzelf en bent u hopeloos op zoek naar oplossingen om langer te kunnen slapen. Dan kunt u overleggen met uw huisarts om het gebruik van melatonine door te spreken. Hij zal u adviseren wat er voor nodig is om dit zo goed mogelijk te gebruiken.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.