Wat voor soort creditcard moet ik nemen?

Wat voor soort creditcard moet ik nemen?

Het kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn, om een creditcard aan te vragen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je in het buitenland op tal van verschillende plekken een creditcard nodig kan hebben. Veel hotels vragen naar een creditcard als borg voor een verblijf in het hotel. Daarbij kun je op deze manier drankjes bestellen op rekening. Het hotel is er immers van verzekerd, dat de kosten hiervoor betaald zullen worden via de creditcard. Ook bij veel verhuurbedrijven in het buitenland vereist men een creditcard, om mensen een auto of scooter te kunnen laten huren.

Verschillende soorten creditcards

Creditcards worden in verschillende soorten aangeboden. Zo zou je voor een prepaid kredietkaart kunnen kiezen, waarop je eenmalig een bedrag kunt zetten. Deze kaart werkt echter hetzelfde als een normale creditcard. Veel mensen kiezen echter voor een doorlopende creditcard, omdat zij meer dan eens in het buitenland zullen komen. Ook na de aankomende vakantie zal de creditcard om die reden nog van pas komen. Houd er rekening mee, dat er aan het gebruik van een creditcard kosten verbonden zitten in veel gevallen. Vergelijk het met de kosten van een normale pinpas.

Online tool voor het vergelijken van creditcards

Een creditcard vergelijken bij verschillende aanbieders hiervan, kan via een online vergelijkingstool. Er zijn diverse websites te vinden, waarop de creditcards van banken en andere creditcardmaatschappijen getoond worden. Zo zie je in een oogopslag wat de verschillen zijn in kosten van deze kredietkaarten, wat de verschillen zijn in de limieten hiervan, enzovoorts. Houd er rekening mee, dat een creditcard soms alleen kan worden afgesloten door klanten van een bepaalde bank.

Tip: relatief lage limieten hoeven niet per definitie een nadeel te zijn! Lage limieten kunnen er namelijk ook voor zorgen dat je veel ellende bespaard blijft, als je creditcard gestolen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *