Wat voor soort managed cloud past het best bij jou?

Wat voor soort managed cloud past het best bij jou?

Een managed cloud is een krachtige cloud waarmee jij IT-strategie kunt realiseren. Met zo een beheerde cloudservices kunnen bedrijven gebruikmaken van de kracht van cloud computing, zonder de pijn om overal een expert van te worden. Het begint met de simpele waarheid dat elke cloud door iemand moet worden beheerd. Net zoals uw pensioensparen of uw auto, het beheert of onderhoudt zichzelf niet. Nu is alleen of jij deze zelf wilt onderhouden, of uitbesteed aan partijen als bijvoorbeeld Proserve. In dit artikel worden verchillende soorten managed clouds besproken zodat jij een goede keuze kunt maken voor welke jij wilt kiezen.

Kies voor een Public Cloud

Als jij denkt aan een cloud, dan zou een public cloud het eerste zijn waar je aan denkt. Het gaat namelijk om een cloud die aan meerdere mensen aangeboden wordt. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive, Dropbox of de Amazon web service. Deze diensten worden vaak in grote getallen afgenomen wat een goedkope prijs als gevolg heeft. Daarnaast is het ook zeer flexibel.

Maak gebruik van een private cloud

Een private cloud is eigenlijk wat de naam al zegt, een cloud die alleen voor jou is. Mocht jij een bedrijf hebben, dan zou dit een goede optie kunnen zijn. Een private cloud kan namelijk worden gezien als de muur van de gegevens van een bedrijf. Soms wordt een private cloud gerund door de ICT afdeling van een bedrijf. Het komt echter vaker voor dat de infrastructuur uitbesteed wordt aan derden. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen bij Proserve.

Een Hybrid Cloud

De laatste optie, die proserve ook aanbiedt, is een hybrid cloud. Deze brengt de twee boven genoemde opties eigenlijk bij elkaar. Zo staat gevoelige informatie en andere belangrijke documenten op een private domeinen. Deze worden slechts intern aangeboden. Daarnaast heb je ook nog de overige documenten. Deze worden dan gewoon openbaar geplaatst op een public cloud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.