Wat voor soorten bierglazen zijn er?

Wat voor soorten bierglazen zijn er?

 

Bierglazen worden in tal van verschillende soorten aangeboden! Denk bijvoorbeeld aan de glazen met een brede onderkant, de smalle bierglazen, enzovoorts. Daarbij zit er ook een verschil in het formaat van de glazen. Zo zou je voor een model van 0,33 liter kunnen kiezen, maar ook voor glazen met ruimte voor een 0,5 liter aan bier. Welke van deze glazen heb jij momenteel al in de kast staan? Bierglazen kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Je vindt hier een breed aanbod aan verschillende soorten glazen. Zo vind je altijd een glas, die aansluit op je persoonlijke voorkeuren. De een vindt een breed glas heel prettig, terwijl een ander juist de voorkeur geeft aan een smaller model.

Verschillende soorten bierglazen

Het meest bekende bierglas is een fluitje. Dit type bierglas heeft de kenmerkende smalle vorm, waarbij de onderzijde iets smaller is dan de bovenzijde. Een alternatief is een glas voor een speciaal biertje, die juist van onder erg breed is. Daarbij staat een dergelijk bierglas op een voet. Iets wat bij een fluitje niet het geval is! Het bierglas met een voet valt enigszins te vergelijken met een wijnglas. Een belangrijk verschil is dat het bierglas de vorm van een peer heeft, met een duidelijke versmalling in het midden. Iets wat een wijnglas normaliter niet heeft. Deze loopt op een geleidelijke wijze af naar boven toe.

Andere mogelijkheden bij bierglazen

Hoewel het fluitje en een glas voor speciale bieren de meest bekende glazen zijn, heb je keuze uit tal van andere mogelijkheden. Ook een vaasje, welke in kroegen ook wel Amsterdammer genoemd wordt, is een populair bierglas. Of wat te denken van de joffer, de ribbel en de stiefel? Op internet kun je voorbeelden van deze bierglazen vinden. Daarbij vind je hier nog diverse andere bierglazen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.