Webmails vergelijken, welke kies jij?

Webmails vergelijken, welke kies jij?

Webmails zijn razend populair. Dit komt omdat ze zo eenvoudig in gebruik zijn. Daarnaast kan je je webmail op verschillende apparaten installeren, zoals je telefoon, ipad of laptop. Dit betekend dat je je webmail wanneer jij wilt kan openen. Wel heb je internet verbinding nodig. In dit artikel zetten we verschillende webmails op een rij met daarbij de voor en nadelen. Maar wat is nou eigenlijk een webmail?

Wat is een webmail?

Een webmail is eigenlijk gewoon een website waarin je e-mails kunt bekijken, versturen en antwoorden. Een website kan je vanaf elke computer openen. En dus ook op je telefoon, ipad of laptop. Een programma zoals outlook staat op de computer zelf, dit betekend dat jij je mail dan ook alleen kan openen op de computer waar het programma op is geïnstalleerd. Een webmail werkt op een server, dat zorgt er voor dat je je mail overal kunt openen.

De bekendste webmails

We zetten voor jou de bekendste webmails op een rijtje. Een van de grotere en bekendste webmails is Gmail. De grootste voordelen van Gmail is de zoekfunctie en de snelheid van de website. De zoekfunctie werkt exact hetzelfde als op de google website. Je kan dus razendsnel je mailtjes ordenen en zoeken. Wat nog wel eens als een nadeel wordt gezien is de drukke layout en de onzekerheid over de bescherming van je gegevens. Ondanks dat we Outlook voornamelijk kennen als programma op de computer zelf, is Windows nu ook gekomen met een online versie, Outlook.com. De webmail heeft een strakke opmaak en is in dezelfde layout ontworpen zoals we windows kennen. Het is een overzichtelijke webmail waardoor je taken zoals agenda-afspraken gemakkelijk kunt toevoegen.  Wel moet je minstens 1 keer per jaar inloggen anders word je account verwijderd.

Dan komen we bij de volgende webmail, Yahoo. Deze webmaildienst is constant aan het innoveren. Het is een overzichtelijke webmail waarbij instellingen eenvoudig zijn te wijzigen. Een indrukwekkend voordeel is de ruime opslag van maar liefst 1000 GB. Deze webmail valt extra te beveiligen. Als je beschikt over een Apple ipad, macbook of iphone zal de volgende webmail wellicht interessant voor je zijn. De Apple Mail biedt diverse mogelijkheden om je e-mail gemakkelijk te ordenen en te sorteren. De webmail kan je indelen in verschillende tabbladen en markeringen. De postbus van de Apple Mail sorteert je e-mails door middel van de Spotlight Technologie. Het nadeel is dat deze webmail dus alleen gebruikt kan worden door Apple apparaten. Online zijn er nog talloze webmails te vinden die ook overzichtelijk instructies van webmails weergeven.

Overige tips voor je webmail

Als je van plan bent om een webmail te gaan gebruiken zijn de volgende tips waarschijnlijk handig voor je!

  • Orden je email voor overzicht

Zet je belangrijkste mails bovenaan en markeer mails zodat je in een oogopslag kan zien welke actie nodig is.

  • Handel mails doelgericht af, onbelangrijk e-mails direct verwijderen
  • Als je op een andermans computer of telefoon inlogt op je webmail, zorg er dan voor dat je de mogelijkheid om het wachtwoord te onthouden niet aanvinkt.

 

Het is belangrijk dat je een webmail kiest die bij jou past. Welke functies zijn belangrijk voor jou en wat heb je nodig? Succes met het vinden en gebruik maken van de juiste webmail!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.