Welk type vintage lampen in je woning

Welk type vintage lampen in je woning

Wanneer je in je woning kiest voor een vintage interieur, mogen vintage lampen vanzelfsprekend niet ontbreken. Ook wanneer je een modern interieur hebt, kunnen vintage lampen een leuke toevoeging aan je interieur zijn. Zeker nu vintage behoort tot de interieurtrends voor het komende jaar! Naast vintage lampen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooie, antieke klok, een oude houten kast, enzovoorts. Welk type vintage accessoires krijgt jouw voorkeur in huis? Om vintage lampen aan de muur of het plafond te kunnen bevestigen, zijn aansluitingen voor de lampen noodzakelijk. Een elektricien kan je helpen bij het installeren van elektriciteit in je woning.

 

Niet alleen zorgt een elektricien voor het leggen van elektriciteitskabels in je huis, ook zorgt een elektricien voor bijvoorbeeld extra stopcontacten en aansluitpunten voor hanglampen.

 

Welk type vintagelampen kies jij?

 

Vintagelampen komen in verschillende modellen voor, zoals: hanglampen, wandlampen, tafellampen en vloerlampen. Een hanglamp is doorgaans een lamp, die aan het plafond wordt bevestigd. Denk aan een fraaie kroonluchter in de hal van je woning, of een mooie hanglamp boven de eettafel. Een bepaald type vintagelamp wat momenteel erg populair is, zijn de lampen waarbij de fitting vlak boven een tafel komt te hangen. Daarbij hebben deze lampen geen lampenkap, maar kijk je vrijwel rechtstreeks in de gloeilamp. Door een speciale coating op de gloeilamp, is dit licht niet te vel. Let wel, deze gloeilampen verschillen daarmee van de standaardgloeilampen in de winkel.

 

Naast hanglampen kun je ook kiezen voor wandlampen, die vaak aan de muur van een kamer worden bevestigd of vloerlampen, die op de grond staan. Vloerlampen in vintage uitvoering die momenteel trendy zijn, zijn de zogenaamde booglampen. Deze lampen worden vaak van metaal gemaakt en hebben een grote lampenkap aan een boog. De lampenkap kun je als spot gebruiken om bijvoorbeeld te laten schijnen op een schilderij aan de muur.

 

Om dergelijke lampen op te hangen, kan de hulp van een elektricien wenselijk zijn. Een elektricien kan een extra fitting voor je lampen aan de muur of het plafond maken, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Door de elektricien in te schakelen ben je er daarbij van verzekerd, dat de kans op een kortsluiting geminimaliseerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.