Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past bij jou?

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past bij jou?

Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt het inkomensverlies voor ZZP-ers en ondernemers gedekt in geval van arbeidsongeschiktheid. In dit geval wordt er periodiek een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd als inkomen. De hoogte hiervan is afhankelijk van in hoeverre je arbeidsongeschikt bent verklaard. Wanneer je volledig arbeidsongeschikt verklaard wordt, dan zal de verzekeringsmaatschappij ook het volledige verzekerde bedrag uitkeren. Gezien de Nederlandse overheid geen uitkering biedt wanneer je als zelfstandige arbeidsongeschikt raakt, dien je jezelf hiervoor te verzekeren. Dit is echter niet verplicht, maar wel aan te raden. Deze verzekering keert dan uit wanneer je niet kunt werken door ziekte of ongevallen. Hiermee verzeker je jezelf van inkomen zodat je persoonlijk en zakelijk niet in de problemen komt wanneer je niet kunt werken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken

Er bestaan vele websites waar je eenvoudig arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vrijblijvend met elkaar kunt vergelijken. Daarbij worden online de polisvoorwaarden en de premies overzichtelijk gepresenteerd. Je kunt hierbij de zoekfilters afstemmen op jouw persoonlijke situatie en vul je je beroep in met een aantal andere variabelen. Deze variabelen zijn bijvoorbeeld: de eigen risicotermijn, de eindleeftijd, het verzekerde inkomen, het arbeidsongeschiktheidspercentage, het arbeidsongeschiktheidscriterium, de keuze uit een leeftijdsafhankelijke of vaste premie of een indexering. Doorgaans geldt dat hoe minder uitgebreid je de verzekering kiest, hoe lager je premie zal zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een aardig bedrag spaargeld bezit, dan kan je ervoor kiezen een langer eigen risicotermijn te nemen, waardoor je een lagere premie zal betalen. Deze factoren hebben allemaal invloed op je premie en het is daarom aan te raden jouw persoonlijke situatie te analyseren tegen de geboden verzekeringen.

Kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering goedkoper?

Wanneer je al een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt, is het ook aan te raden deze af en toe te vergelijken met andere aangeboden verzekeringen, gezien verzekeraars constant hun verzekeringen aanpassen en goedkoper maken. Zo kun je nagaan of je nog wel de verzekering hebt die het best bij jouw persoonlijke situatie past. Het kan namelijk zo zijn dat een andere verzekeraar of een andere polis goedkopere of beter passende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen biedt. Het is vrij eenvoudig om verzekeringen met elkaar te vergelijken aan de hand van de gegevens die jouw lopende polis. Zo kun je meteen zien of je iets kunt besparen of dat er betere voorwaarden te verkrijgen zijn voor een gelijke prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.