Welke behandelmethode sluit goed bij jouw wensen aan?

Welke behandelmethode sluit goed bij jouw wensen aan?

Wanneer je anorexia hebt wil je natuurlijk dat je hier zo snel mogelijk mee geholpen kunt worden. Een anorexia behandeling is een behandeling die ervoor kan zorgen dat je van een eetstoornis af kan komen. 

Heel ongelukkig voelen

Wanneer je een eetstoornis hebt eet je veel of juist weer veel minder dan dat je vroeger altijd gedaan hebt. Je kan er extreem dun van worden en je kan je hierdoor doodongelukkig van voelen. Er zijn veel verschillende soorten behandelingen tegen anorexia. Het hangt er wel van af wat voor een behandeling je nodig hebt. Zo kan het zijn dat je een behandeling odig hebt waarin je veel contact nodig hebt met degene die je wilt gaan helpen. Het kan ook zijn dat je minder afspraken nodig hebt. Je gaat hoe dan ook verschillende lessen hebben. Deze lessen heb je met onder andere verschillende psychiatrie. Na een paar van zulke lessen kan bepaald worden hoeveel hulp je nodig gaat hebben.

Wat voor een verschillende eetstoornissen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten eetstoornissen. Een eetstoornis is is eigenlijk een verzamelnaam voor alle verschillende eetstoornissen die er zijn. Een paar eetstoornissen zijn vrij bekend. De meeste mensen zullen namelijk het begrip anorexia nervosa wel kennen. Dit is een van de meest voorkomende eetstoornissen die er zijn. Zo heb je ook boulimia nervosa, eetbuistoornis, orthorexia en een pica eetstoornis. Voor elke verschillende eetstoornis heb je een andere manier om er tegenin te gaan. Zo zul je voor bepaalde stoornissen meer tijd kwijt zijn om het probleem volledig op te lossen. Bij de ene stoornis zal het langer duren om er vanaf te komen als bij andere stoornissen. Wanneer je hier last van hebt is het goed om erover te praten met een psychiater. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.