Welke behangsoort brengt u aan op de muren?

Welke behangsoort brengt u aan op de muren?

Er zijn verschillende manieren om uw kale muren op een leuke manier op te fleuren! Maak bijvoorbeeld gebruik van leuke accessoires, zoals een wandklok of een schilderij, kies voor een likje verf op de muur, of laat de muur behangen. Mocht u de muur zelf willen behangen, dan is het belangrijk om te bekijken welk type behang het meest geschikt is voor uw muur. Online behangsoorten vergelijken maakt dit heel eenvoudig! Er is op internet ontzettend veel informatie over verschillende soorten behang te vinden, waardoor u vrijwel zeker een geschikt type behang zal vinden.

 

Behang voor vochtige ruimtes in huis

Het spreekt voor zich dat u in de badkamer of keuken een ander soort behang nodig hebt, dan voor de woonkamer. In de keuken en badkamer kan het door de vrijgekomen condens behoorlijk vochtig zijn, waardoor normaal behang snel los zal laten op uw muren. Door te kiezen voor glasvliesbehang voorkomt u dit. Glasvliesbehang is namelijk specifiek ontwikkeld voor het gebruik in vochtige ruimtes, al kan het glasvliesbehang ook in een woon- of slaapkamer gebruikt worden. Op internet vindt u verschillende soorten glasvliesbehang. Wist u dat het zelfs mogelijk is om uw eigen behang te ontwerpen?

 

Een muur opvrolijken met behang

U kunt een muur op verschillende manieren opvrolijken met behang. Het is bijvoorbeeld helemaal niet noodzakelijk om de hele muur van behang te voorzien! Zo kan het erg leuk zijn om gebruik te maken van losse stroken behang, die u op een gelijke afstand van elkaar op de kale muur plakt. Met deze stroken behang wordt een muur niet te druk, maar is de saaiheid van een muur wel weggenomen. U zou ook kunnen kiezen voor rondjes behang op de muur, wat voor een soortgelijk effect zal zorgen.