Welke makelaar kies ik voor het verkopen van mijn huis?

Welke makelaar kies ik voor het verkopen van mijn huis?

Waar moet je opletten bij het kiezen van de makelaar die jouw huis moet gaan verkopen. Door het grote aanbod aan makelaars is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste te kiezen. Met dit artikel helpen we je die juist die makelaar in Oisterwijk te vinden.

Traditionele verkoopmakelaar

De traditionele verkoopmakelaar blijkt nog altijd de meeste succesvolle. Deze makelaar heeft veel persoonlijk contact en is daardoor dus altijd fysiek aanwezig. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de promotie van jouw woning in orde is. Dit is inclusief het maken van de foto’s en het schrijven van goede advertentieteksten. Daarnaast zal ook je woning online worden geplaatst en zal de makelaar de onderhandelingen met financiële kopers op zich nemen. Bij het kiezen van de makelaar probeer dan ook te achterhalen of jouw beoogde makelaar communicatief vaardig is.

Makelaar via internet

Door de opkomst van het internet zijn tegenwoordig ook makelaars die online werken. Hierbij wordt je dus als verkoper veel op jezelf aangewezen. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de bezichtiging en het verzorgen van de promotie. De internetmakelaar doet in veel gevallen nog wel de onderhandelingen en draagt daarna zorg voor het verkoopcontract.

Wat voor kosten brengt een makelaar met zich mee?

De traditionele makelaar werken vaak volgens een percentage van de verkoopprijs. Hierdoor moeten zij dus ook extra hun best doen als ze meer geld willen verdienen. De gemiddelde provisie bij een makelaar ligt rond de 1,5% Een makelaar die via internet werkt is over het algemeen goedkoper. Dit komt uiteraard omdat zij veel minder service verlenen in vergelijking met de traditionele makelaar.

Makelaars vergelijken

Als je weet welke makelaar het best bij jou past kun je online wat recensies te gaan zoeken en tegelijkertijd ook wat navraag te doen bij bekenden die onlangs een huis verkocht hebben. Op deze manier krijg je wat adviezen en kun je gaan overwegen welke makelaar het beste bij jou past. Het is ook altijd mogelijk om eerst een gesprek aan te gaan.

Woningwaarde vergroten

Om meer waarde aan je woning toe te kennen kun je vooraf enkele dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een veranda, het verbouwen van je badkamer of bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.