Welke mondverzorging past het best bij mij?

Welke mondverzorging past het best bij mij?

Het verzorgen van je mond is erg belangrijk. Je wilt geen gaatjes krijgen in je tanden. Ook wil je niet dat je hele gele tanden krijgt of dat je adem stinkt. Om dit allemaal te voorkomen moet je je gebit dus verzorgen. Welke verzorging dan precies het beste bij jou past verschilt per persoon.

Poetsen met een elektrische of normale tandenborstel

Als je je tanden gaat poetsen kun je kiezen voor een normale tandenborstel of voor een elektrische tandenborstel. Voor beide is het in ieder geval belangrijk dat je het twee keer per dag twee minuten doet. Met een elektrische tandenborstel kun je vaak je tanden iets beter reinigen, ook de stukjes die je minder goed verzorgd met een normale tandenborstel. Daarom is het aan te raden gebruik te maken van een elektrische tandenborstel. Wel kan voor iedereen de voorkeur anders zijn, kies daarom wat jou het fijnst lijkt.

De juiste tandpasta gebruiken

In tandpasta’s kunnen veel verschillen zitten. Een stofje die veel tandpasta’s bevatten is fluoride, dit is maar goed ook. Fluoride is een heel belangrijk stofje voor het onderhoud van je tanden. Voor de rest zitten er vaak nog veel meer verschillende eigenschappen aan tandpasta, kies hierbij wat het beste bij jouw gebit past. Als jij last hebt van gevoelig tandvlees is het verstandig om een tandpasta te kiezen die ook speciaal gemaakt is voor gevoelig tandvlees.

Hoe verzorg ik de kleine stukjes

De moeilijk bereikbare stukjes van je gebit zijn ook erg belangrijk om goed te verzorgen. Dit kun je met verschillende materialen doen. Je kunt gebruik maken van floss, ragers of tandenstokers. Ook hier zit per soort weer verschil in, daarom is het aan te raden alles met elkaar te vergelijken. Je tandenstokers vergelijken klinkt misschien een beetje gek, maar zou veel goeds kunnen doen voor het onderhouden van jouw gebit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.