Welke portofoon moet ik kopen?

Welke portofoon moet ik kopen?

Ben je op zoek naar een portofoon? Misschien voor je bedrijf of eentje die je in je vrije tijd kunt gebruiken. Er zijn veel verschillende portofoons op het internet te vinden. Dit maakt het soms lastig om de juiste te kiezen. Ook zijn er veel verschillende merken. En elk merk biedt weer andere portofoons aan tegen verschillende prijzen. Wij geven je een paar tips die je kunnen helpen bij het aanschaffen van de juiste portofoon.

Waar ga je de portofoon voor gebruiken?

Een portofoon kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld portofoons op de markt speciaal gemaakt voor de bouw. Maar ook zijn er speciale portofoons voor de horeca en de luchtvaart. We maken onderscheid tussen vrijetijds walkie-talkies en professionele portofoons. Walkie talkies kun je prima rondom het huis gebruiken, ze zijn ook erg geschikt voor kinderen. Ze zijn erg makkelijk in gebruik en daarom geschikt voor volwassenen en voor kinderen. De professionele portofoons zijn in tegenstelling tot walkie-talkies van goede kwaliteit en kunnen wel tegen een stootje. Ook staan deze toestellen bekend om het bereik en de goede gesprekskwaliteit.

De afstand

Als je voor jezelf duidelijk hebt waar je de portofoon voor gaat gebruiken, is het tijd om naar de gewenste afstand te kijken. Portofoons onderscheiden zich namelijk van elkaar door het bereik. Op een open vlakte met helder weer heb je het meeste bereik, maar het komt ook vaak genoeg voor dat je in een stedelijk gebied staat zonder open vlaktes. Niet alle portofoons garanderen dan goede communicatie. Het aantal kanalen van de portofoon heeft ook invloed op de gesprekskwaliteit. Hoe meer kanalen, hoe kleiner de kans dat andere gebruikers op hetzelfde kanaal zitten.

Verschillende merken

Als je een beetje voor jezelf helder hebt wat voor soort portofoon je wilt. Eentje voor de horeca of misschien wel BHV? Of eentje voor recreatief gebruik? En je weet ook hoeveel bereik je wilt hebben, dan is het tijd om te kijken naar de verschillende merken. Zo zijn er Kenwood portofoons, maar ook Motorola is een bekend merk dat portofoons aanbiedt. Zet de merken eens naast elkaar en vergelijk ze op kwaliteit, bereik en prijs. Zo kom je er vanzelf achter welk merk het beste bij jouw wensen past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.