Welke verschillende zonnepanelen zijn er?

Welke verschillende zonnepanelen zijn er?

zonnepanelen kopen, zonnepaneel

Heb je wel eens nagedacht over het aanschaffen van zonnepanelen? De meerderheid van Nederlandse huis- en bedrijfseigenaren uit Nederlander heeft hier over na gedacht. Het is logisch dat zoveel Nederlands het overwegen om zonnepanelen te nemen: simpelweg omdat het een goede investering is. In dit artikel leggen ik uit waarom het slim is om zonnepanelen te nemen en wat het voordeel hiervan kan zijn.

Niet elk zonnepaneel levert evenveel op. Het is daarom onmogelijk om te zeggen wat het voordeel van een zonnepaneel is. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de energieproductie van een zonnepaneel; maar kort door de bocht zijn er twee oorzaken.

Oorzaak 1. Het verschil in kwaliteit van de zonnepanelen

Oorzaak 2. De hoeveelheid direct zonlicht dat op het zonnepaneel valt

Oorzaak 1:

Er zijn een hoop verschillende zonnepanelen. Ze verschillen zowel in prijs als in de hoeveelheid kWh die ze opleveren. Vaak wordt de aanname gemaakt dat nieuwe zonnepanelen meer energie opwekken, maar dat is dus niet het geval.

Er zijn 4 verschillende soorten zonnepanelen:

  1. Monokristallijn – Duur, maar hoog rendement
  2. Polykristallijn     – Goedkoper dan mono en goed rendement
  3. Amorf                  – Goedkoper dan poly en laag rendement
  4. Glas-Glas            – Duurste van allen, maar ook hoogste rendemente

Oorzaak 2:

De hoeveel licht dat er valt op het zonnepaneel heeft natuurlijk invloed op de hoeveelheid energie dat er opwekt. Direct zonlicht is krachtiger dan schaduw en bevat meer licht en daarmee belangrijk voor een hoog rendement.

Probeer de zonnepanelen zo gunstig mogelijk te positioneren zodat er maximaal direct zonlicht op kan vallen. In de perfecte wereld is het altijd zonnig en zijn er geen schaduwen, maar helaas is dat in het echt anders. Dat begrijpen we, maar probeer vooruit te plannen met het groeien van bomen en eventuele toekomstige gebouwen die voor schaduw kunnen zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.