Zakelijke autoverzekering van lancyr

Zakelijke autoverzekering van lancyr

Als zelfstandig ondernemen kan u niet zonder bedrijfsauto. Deze bedrijfsauto moet daarom zo goed mogelijk verzekerd zijn zodat je ongestoord aan het werk kan als er toch iets mis gaat. Een bedrijfsauto autoverzekering met goede voorwaarden is daarbij erg belangrijk. Online vergelijken is tegenwoordig wat iedereen doet maar vergelijk niet alleen op prijs maar ook op deze voorwaarden.

Bedrijfsauto verzekeren

Een bedrijfsauto kan zowel een bestelauto zijn als een personenauto. Het is belangrijk te weten om wat voor auto het gaat omdat voor beide soorten een andere verzekering afgesloten moet worden.

De regels voor privégebruik van een auto gelden ook voor bijna alle bestelauto’s. Uitzondering hierop zijn bestelauto’s die bijna uitsluitend geschikt zijn voor het vervoer van goederen. Het gaat dan om auto’s die bijvoorbeeld alleen een bestuurdersstoel hebben en waarvan de bevestigingspunten van de passagiersstoel zijn weggeslepen of dichtgelast. In zulke gevallen verrekent u het aantal privékilometers maal de werkelijke kilometerprijs met de autokosten.

Bestelautoverzekering voor grijs kenteken

Een bestelauto heeft een zogenaamd grijs kenteken. Dit is gemakkelijk te herkennen aan de beginletters van de bestelauto. Deze beginnen namelijk met een B of een V. Het kenteken zelf is gewoon geel.

Al het andere zal onder de gewone zakelijke auto vallen. Met andere woorden: Alle zakelijke auto’s zijn een bedrijfsauto maar niet alle bedrijfsauto’s vallen onder dezelfde zakelijke auto verzekering. Wanneer je toch een verkeerde keus heeft gemaakt, dan krijg je een waarschuwing tijdens het invoeren van het kenteken.

Net als voor een particuliere autoverzekering kan je aanvullende verzekeringen afsluiten voor je zakelijke autoverzekering. Het is aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten als uw situatie daarom vraagt.

Heeft u een gezin en maakt u ook privekilometers met uw bedrijfsauto? Neem dan een extra inzittendenverzekering. Hiermee bent u goed verzekerd tegen mogelijk letselschade aan uw medepassagiers.

Het kan ook voorkomen dat u in een  conflict raakt waarin uw auto centraal staat. Dit kan een garagehouder zijn, een medeweggebruiker waarmee u een ongeval heeft gehad of de verkoper van uw auto. De redenen kunnen zeer uiteenlopend zijn maar daarmee niet minder vervelend. Met een rechtsbijstandverzekering bent verzekerd van hulp bij onder andere de volgende conflicten.

  • Wanneer u iemand aansprakelijk wilt stellen voor een ongeluk;
  • Wanneer de auto niet voldoet aan de verwachtingen maar de verkoper werkt niet mee aan een oplossing;
  • Wanneer u aansprakelijk wordt gesteld maar het daar niet mee eens bent.
  • Conflict met de garagehouder waar u een reparatie heeft uit laten voeren die niet naar wens is

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waar iedereen in terecht kan komen. Daarom is een rechtsbijstandverzekering altijd aan te raden. Als u regelmatig iemand meeneemt in uw zakelijke auto (zakelijk of privé), dan is het belangrijk dat u naast uw WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco dekking ook een inzittendenverzekering afsluit. Denk ook aan een rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers en als u wilt een no-claim beschermer.