Zo gebruik je een simkaart op de juiste manier!

Zo gebruik je een simkaart op de juiste manier!

Een simkaart is niet zomaar een kaart. Het is een chip waar belangrijke gegevens op staan. Ook komen er vaak een aantal codes mee om de simkaart te activeren. In dit artikel leggen we kort uit hoe je het beste gebruik kunt maken van een simkaart.

Bestellen en gebruiken!

Een simkaart is eenvoudig te bestellen op prepaidsimkaart.net. bij je simkaart hoort een pincode. Deze hoor je elke keer in te vullen als je wilt dat je simkaart geactiveerd wordt. Als dus je telefoon uit staat en je hem weer aan doet krijg je de melding om de pincode in te vullen. Naast een pincode krijg je ook een pukcode van je provider. Dit is een code die je in moet vullen als je de pincode een aantal keer verkeerd hebt ingevuld. De simkaart wordt als het ware geblokkeerd en is na een aantal mislukte pogingen niet meer te gebruiken met de normale pincode maar met een pukcode. Is de pukcode juist? Dan kan je de volgende keer weer de pincode gebruiken om de simkaart te activeren.

Simkaartnummer

Zoals vele al weten is je telefoonnummer niet verbonden met je mobiel maar met je simkaart. Als je er een ander simkaart in plaats heb je een ander nummer, als je je eigen nummer wilt behouden zorg er dan voor dat je deze overschakelt via je provider. Deze stuurt je dan een andere simkaart met je nummer die je als eerst had. Wel zo handig als veel mensen je oude nummer nog hebben. Om alle simkaarten in je toestel te kunnen plaatsen moet je mobiel wel simlockvrij zijn. Hierdoor kan het alle simkaarten lezen van verschillende providers. Is je mobiel niet simlockvrij? Dan kun je in sommigen gevallen via een kleine chip onder je simkaart je mobiel simlockvrij maken. Veel succes met je nieuwe simkaart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.