Zo vergelijk je verstandig om de juiste woning voor jou te vinden

Zo vergelijk je verstandig om de juiste woning voor jou te vinden

Iedereen krijgt er geregeld mee te maken dat we moeten zoeken naar een geschikte woning. Voornamelijk wanneer we zoeken naar een koopwoning dan is het belangrijk dat we hier ten eerste de tijd voor nemen en ten tweede op de juiste manier zoeken. Zo vinden we de woning waar we later blij mee kunnen zijn en nog een lange tijd profijt aan hebben. Op deze pagina hebben we verschillende tips om woningen te vergelijken.

Start met het vergelijken van online woningen

Dit is iets wat op zichzelf geen unieke tip is, want iedereen zoekt tegenwoordig in de beginfase online naar woningen. Maar wanneer je dit doet dan is het wel slim om dit op een verstandige manier aan te pakken.

Maak voor jezelf een overzicht van websites met potentiële woningen voor jou. Dit kan met Google Spreadsheets of met Excel. Een andere manier is door ze op te slaan in je bookmarks van je browser. Op deze manier heb jij een handig overzicht om continu snel te kunnen checken welke woningen er online staan en deze met elkaar te vergelijken.

Zoek websites die zo relevant mogelijk voor jou zijn, zodat ze ook niet teveel websites hebt, waardoor je door de bomen met bos niet meer ziet. Door het grote aanbod op Funda is dit een website die je er altijd wel bij kunt houden om geregeld te controleren, maar er zijn ook sites die zich richten op bepaalde gebieden in Nederland. Wanneer jij al weet waar je wilt komen te wonen dan is dit ontzettend handig. Weet jij bijvoorbeeld al zeker dat je in de provincie Drenthe wilt gaan wonen? Kijk dan op deze site voor alle nieuwbouwprojecten en nieuwbouw in Drenthe.

Maak een slim overzicht van alle potentiële woningen

Zodra jij een woning tegenkomt waarvan je denkt dat het een potentiële woning is dan is het slim om deze ook in een overzicht te zetten. Dit kan in hetzelfde excel of spreadsheet bestand (in een andere tab), zodat je dit handig bij elkaar hebt.

Per woning vul je alle handige en relevante informatie in, zoals de prijs, grootte, voor- en nadelen, locatie en nog meer. Ook kun je de status bijhouden wanneer je de woning bijvoorbeeld al hebt benaderd, in afwachting is of indien je zelf nog actie moet ondernemen. Deze tips geven je veel meer structuur en overzicht, waarmee jij zo snel mogelijk de woning vindt waar jij naar op zoek bent. 

Kijk ook naar de potentie van woningen

Kijk niet alleen naar hoe de staat van de woning op dat moment is, maar kijk naar de potentie die een woning heeft. Denk aan een oudere woning die er daardoor minder mooi uitziet. In dat geval kies je al snel liever voor een nieuwbouwwoning, maar dat gaat veelal gepaard met hogere kosten. Dat terwijl het in veel gevallen mogelijk is om de oudere woning op te knappen voor niet al te hoge kosten en je uiteindelijk alsnog een stuk goedkoper uit bent, maar toch prachtig kunt wonen. 

Kijk bij woningen zoveel mogelijk naar de duurzaamheid

Het woord duurzaamheid zien we de laatste jaren steeds meer voorbij komen. Duurzaamheid heeft op veel verschillende gebieden raakvlakken met woningen. Het energieverbruik is daarbij een belangrijke factor. Hoe duurzaam is de woning in het energieverbruik? Op de lange termijn kan dit veel kosten besparen, wat aan het begin een hogere investering kan zijn, maar zich op de lange termijn uitbetaald.

Duurzaamheid van je woning gaat nog verder. Denk aan alle materialen die zijn gebruikt in de woning bij de bouw. Naast het feit dat duurzaam vaak wordt gezien als iets wat is geproduceerd met minimale of geen schade aan het milieu en de leefomgeving, houd duurzaam ook in dat het een lange levensduur heeft. Dat betekent dus dat een duurzaam gebouwde woning lang meegaat en dus lang een goede waarde behoudt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.