Vakanties

Jaarlijks trekken er duizenden mensen uit Nederland om de zon in het zuiden van Europa op te zoeken, waarbij landen als Spanje, Frankrijk en bijvoorbeeld Italië erg in trek zijn. Het ene gezin kiest voor een luxe all inclusive vakantie aan de kust waarbij de meeste luxe vakantiehuizen gehuurd worden, terwijl anderen liever kiezen voor een vakantie op de camping in een tent of caravan. Voor welk type vakanties kiest u deze zomer? Naast de vakanties in de zomer kiezen veel mensen voor een wintersportvakantie in de winter of bijvoorbeeld in het voorjaar, waarbij met name Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland erg populair zijn onder Nederlanders.

Bij het kiezen van uw vakanties kan het heel voordelig zijn om verschillende aanbieders van vakanties met elkaar te vergelijken. Door vakanties vooraf tegen elkaar af te wegen kunt u een weloverwogen keuze maken en betaalt u niet meer dan hoogstnoodzakelijk is. Door vakanties verstandig te vergelijken houdt u meer geld over voor een etentjes tijdens uw vakantie, een extra drankje op het terras, enzovoorts.

Vakanties met elkaar vergelijken

Er bestaan verschillende websites waarop u vakanties met elkaar kunt vergelijken. Hierbij kunt u ervoor kiezen om de vakantie als geheel te vergelijken, bijvoorbeeld als u kiest voor een all inclusive vakantie, maar ook om onderdelen los van elkaar te vergelijken. Kies bijvoorbeeld eerst voor het vergelijken van verschillende hotels, maak daarna een vergelijking van de verschillende vliegreizen die u kunt boeken en kies tot slot voor het gunstigste moment van de vakantie. Waar u wellicht nog niet over na heeft gedacht is het regelen van een parkeerplaats rondom de luchthaven van vertrek. Ook het vergelijken van parkeerplaatsen rondom luchthavens gaat zeer eenvoudig. Via reisplanner & boekingsplatform Mobilitybooker of Vliegen en Parkeren kunt u bijvoorbeeld Parkeren bij Schiphol eenvoudig vergelijken en ook direct online reserveren tegen scherpe tarieven. Des te meer losse vergelijkingen u maakt voorafgaand aan een vakantie, des te meer geld u logischerwijs ook kunt besparen. Op internet vindt u voldoende websites om de individuele vergelijkingen te maken.

Waarom vakanties vergelijken?

 Een vakantie moet ontspannend zijn en dat mag voor veel mensen wel wat kosten! Toch is het verstandig om vakanties vooraf te vergelijken. Soms blijkt een hotel verderop ineens een stuk goedkoper te zijn, waardoor u bijvoorbeeld iedere nacht een paar tientjes meer betaalt zonder veel meer faciliteiten te hebben. Aangezien de plek van de hotels nagenoeg gelijk is, verliest u op deze manier onnodig veel geld voor uw vakantie. Met het vergelijken van vakanties voorkomt u dit.

Mocht u last hebben van een vertraagde vlucht? Dan heeft u misschien wel recht op financiële compensatie.